Termíny

-

-

-

Více... »

Hledat
Pokročilé hledání




U013 Cesty inspirované gastronomií

Související stránky

Garant kursu a vyučující

Ing. Liběna Jarolímková, Ph.D. (katedra cestovního ruchu, e-mail: jaro@vse.cz)

externisté

  • Ing. Mlejnková
  • Ing. Hamarnehová
  • Dr. Sýkorová
  • Mgr. Černá

Poplatek za studium

1200 Kč za semestr za předmět

Zaměření

Cílem kurzu je seznámit posluchače s rozmanitými gastronomickými zajímavostmi, které jsou významnými sociálními atraktivitami cestovního ruchu a mohou se stát hlavním motivem pro návštěvu některých regionů.

Přednášky budou doplněny gastronomickými ochutnávkami, recepty, obrazovými materiály, videoprezentacemi a odbornými exkurzemi na zajímavá místa a události s tématem gastronomie.

Kurs je určený pro všechny posluchače Univerzity třetího věku, nemá žádné vstupní požadavky.

Výsledky učení

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti znát význam gastronomického cestovního ruchu a jeho nejvýznamnější atraktivity.

Obsah předmětu

  1. Úvod do kurzu – Kulinářský cestovní ruch, trendy vývoje, přehled produktů gastronomického cestovního ruchu, gastronomická mapa světa.
  2. Gastronomická mapa ČR, pivovarnictví, Regionální gastronomické speciality, zážitková gastronomie.
  3. Švýcarsko.
  4. Olivovníková cesta - Středomoří (Itálie, Řecko).
  5. Španělsko (Sýkorová).
  6. Gastronomie Arábie (Hamarnehová).
  7. Polsko, Pobaltí, Rusko.
  8. Francie (Černá).
  9. Německo.
  10. Korea (budhistická chrámová kuchyně).
  11. Enoturismus + degustace vína (Mlejnková).
  12. Chocostory (exkurze).
  13. Vánoční cukroví a tradiční vánoční kuchyně vybraných regionů, závěr kurzu, prezentace týmové semestrální práce a zhodnocení kurzu.

Plánované odborné exkurze

  • Karlovy Vary – Bechermuzeum
  • Chocostory